Sposób przygotowania:
Torciki na herbatnikach.
Utrzeć żółtka z cukrem na parze,dodać margarynę,mleko w proszku i dwie łyżki kakao lub czekolady w proszku,dalej mieszając,po zdjęciu z pary i ostudzić.Galaretkę przyrządzić wg.przepisu na odwrocie,wsypać do gotującej się wody i wymieszać dobrze,aż się
rozpuści.Zestawić,wystudzić,wlać do kompotierek.Wstawić do lodówki,aby stężała.Po wyjęciu galaretki pokroić ją w kostkę i wymieszać delikatnie z kremem.Nadziewać tym herbatniki,kładąc
łyżeczką nadzienie na jeden i na to przycisnąć drugim herbatnikiem.
Można też sam krem wycisnąć przez szprycę prosto na herbatnik
i kłaść kawałek galaretki owocowej i przykryć drugim herbatnikiem.
rozpuści.Zestawić,wystudzić,wlać do kompotierek.Wstawić do lodówki,aby stężała.Po wyjęciu galaretki pokroić ją w kostkę i wymieszać delikatnie z kremem.Nadziewać tym herbatniki,kładąc
łyżeczką nadzienie na jeden i na to przycisnąć drugim herbatnikiem.
Można też sam krem wycisnąć przez szprycę prosto na herbatnik
i kłaść kawałek galaretki owocowej i przykryć drugim herbatnikiem.