Sposób przygotowania:
Torciki ziemniaczane
Ziemniaki piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.Grzyby oczyścic i zależnie od wielkości pokroić w ćwiartki lub kostki.Pomidory polać wrzątkiem obrać ze skórki podzielić na ćwiartki i usunąć nasiona.Miąższ pokroić w kostkę.Suszone pomidory i czosnek pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy o smażyć grzyby 3 minuty dodać szalotkę oraz czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem dodać pomidory i dusić 2-3 minuty.Ziemniaki wyjąć z piekarnika i obrać . Zetrzeć 30 g parmezanu resztę zeskrobać w płatki .Cytrynę umyć i zetrzeć skórkę sok wycisnąć.Starty parmezan skórkę z cytryny i masło dodać do ziemniaków doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i dokładnie wymieszać.Filety anchois pokroić polać sokiem z cytryny doprawić do smaku sola i pieprzem .Dodać pozostałą oliwę rozcięczyć z mlekiem. Sałatę umyć oczyścić polać sosem.
Okrągłą foremką do wyciskania uformować na każdym talerzu torcik z masy ziemniaczanej i ragout grzybowego posypać płatkami parmezanu i przybrać listkami sałaty.
Okrągłą foremką do wyciskania uformować na każdym talerzu torcik z masy ziemniaczanej i ragout grzybowego posypać płatkami parmezanu i przybrać listkami sałaty.