Sposób przygotowania:
Tort ananasowo kokosowy
Biszkopt ;białka ubić z cukrem dodać żółtku i ubić na sztywno.Dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i powoli wymieszać.Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem.Piec około 35 min w 160 st.Zimny biszkopt przekroić na pół. Kokosowy blat;białka ubić z cukrem na sztywno.Dodać kokos i wymieszać łyżką ,wyłożyć na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w 160 st do zrumienienia kokosu. Krem;margaryny utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości. .Dodawać po łyżce ubitej kremówki połączonej z śmietan fix cały czas ucierając. Galaretkę ugotować wg przepisu i odłożyć do stężenia. Ananas;odłożyć 5 plastrów do dekoracji resztę pokroić w kostkę. Warstwy tortu; Biszkopt,1/3 kremu ,pokrojony ananas,kokosowy blat,1/3 kremu, pokrojony ananas,drugi biszkopt. Całość obsmarować kremem .Bok toru obsypać kokosem.Na górze ułożyć plastry ananasa i zalać tężejącą galaretką. Środek w ananasie zrobiłam czerwony -odlałam trochę galaretki i dodałam czerwonego barwnika
misia14
alaaa
przepis znalazłam w starym zeszycie z przepisami mojej mamy,też robiłam go z obawami ale krem okazał się smaczny
Natala1210
alaaa
po wypróbowaniu proszę o opinię,