Sposób przygotowania:
Tort bananowy z polewą czekoladową
1. Jogurt jajka,sok cytrynowy,cukier,cukier waniliowy i olej wymieszać.Porcjami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.Przełożyć do tortownicy piec 50min w temp. 175stopni
Wyjąć z pieca,wystudzić
2. Ubić na sztywno 50dag śmietany.Porcjami wsypywać sos waniliowy.Krem rozsmarować na cieście
3. Banany obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na kremie.Tort wstawić na 30min do lodówki.
4. Czekoladę połamać przełożyć do rondelka. Dodać 10dag śmietany i masło,stopic,przestudzić.Polewę rozprowadzić na torcie,schłodzić (2godz).Resztę śmietany ubić,kleksami kremu udekorować tort.
Wyjąć z pieca,wystudzić
2. Ubić na sztywno 50dag śmietany.Porcjami wsypywać sos waniliowy.Krem rozsmarować na cieście
3. Banany obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na kremie.Tort wstawić na 30min do lodówki.
4. Czekoladę połamać przełożyć do rondelka. Dodać 10dag śmietany i masło,stopic,przestudzić.Polewę rozprowadzić na torcie,schłodzić (2godz).Resztę śmietany ubić,kleksami kremu udekorować tort.