Sposób przygotowania:
Tort bezowo kakaowybiszkopt
Upiec biszkopt z ulubionego przepisu. Lub skorzystać z mojego.
Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty.
blat bezowy
Do ubitych białek dodaję powoli cukier puder i cukier waniliowy, ubijam aż masa będzie gęsta i sztywna. Następnie do białek dodaję ocet i przesiewam skrobię, wszystko dokładnie, ale delikatnie mieszam.
Piekarnik nagrzewam do 150 st.C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam pianę na okrąg wielkości tortownicy, piekę z włączonym termoobiegiem około 90 minut.
Po upieczeniu zostawiam w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia.
masa budyniowa
Na mleku ugotować budyń z cukrem i mąkami, ( tak jak gotuje się budyń z torebki) całkowicie go ostudzić, następnie zmiksować masło i porcjami dodawać budyń nadal miksując.
masa truskawkowa
Truskawki przełożyć do rondelka, dodać szklankę wody, zmiksować i podgrzewać aż się zagotują. Wtedy ściągnąć z ognia i wsypać 3 galaretki truskawkowe, dokładnie wymieszać.
Odstawić do wystudzenia.
ETAP 5:
Masami przełożyć blaty tortu, lekko docisnąć, nadmiar mas ściągnąć. Dekorować dowolnie.
ETAP 6:
dekorujemy :)