Gabi

Gabi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Tort bezowy z lodami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na paterze ułożyć bezowy krążek, otoczyć go kilkucentymetrowym okręgiem z folii zawiniętej pod

Tort bezowy z lodami.

Składniki:

Tort bezowy z lodami.

 

  • 2 krążki bezowe
  • 1/2 litra śmietana kremówka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 30 dag poziomek
  • 1 l lodów waniliowych

Sposób przygotowania:

Tort bezowy z lodami.
Na paterze ułożyć bezowy krążek, otoczyć go kilkucentymetrowym okręgiem z folii zawiniętej pod spód krążka. Na placek nałożyć warstwę lodów. do środka dodać owoce. Przykryć całość i wstawić do zamrażalnika. Ubić śmietanę z cukrem i poukładać na drugim krążku i wstawić do zamrażalnika. Przed podaniem z dolnego krążka zdjąć opaskę z folii, nałożyć krążek z bita śmietaną i od razu podawać. Smacznego.