Sposób przygotowania:
Tort brzoskwiniowy 6
Biszkopt kakaowy: białka ubić z wodą (ok 10 minut), dodać cukier i po jednym żółtku. Po łyżce wsypywać wymieszane sypkie produkty i wymieszać ręcznie drewnianą albo plastikową łyżką. Masę wlać do tortownicy o średnicy ok 25 cm. Piec w 160 st. C przez ok. 30 minut. Pilnujcie i zaglądajcie bo każdy piekarnik jest inny ja mam elektryczny i piekłam ok 30 minut z włączoną górną i dolną grzałką. Krem do przełożenia czekolady z wodą rozpuścić w kąpieli wodnej. Do osobnego naczynia włożyć masło orzechowe i pokruszoną chałwę. Mieszać mikserem dodając po łyżce rozpuszczoną czekoladę. Po zmiksowaniu zaraz wyłożyć na biszkopt bo gęstnieje. Masa na górę budyń ugotować na soku przecierowym. Wylać na ciasto i poukładać brzoskwinie. Wsadzić na godzinę do lodówki. Ugotować i wystudzić galaretkę. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki Zalać całość tężejącą galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki