Sposób przygotowania:
Tort cappuccino
Ciasto:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka zmieszane z wodą, potem mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać, podzielić na pół i wylać do dwóch foremek.
Piec w temp. 180-200C ok. 20-30 min. Po upieczeniu przekroić oba placki, aby były cztery.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody. Śmietanę śnieżkę ubić dodając cukier, kawę cappuccino i tężejącą galaretkę. Placki nasączyć roztworem(kawa rozpuszczona w wodzie ze spirytusem). Szybko przekładać placki masą.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka zmieszane z wodą, potem mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać, podzielić na pół i wylać do dwóch foremek.
Piec w temp. 180-200C ok. 20-30 min. Po upieczeniu przekroić oba placki, aby były cztery.
Masa:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody. Śmietanę śnieżkę ubić dodając cukier, kawę cappuccino i tężejącą galaretkę. Placki nasączyć roztworem(kawa rozpuszczona w wodzie ze spirytusem). Szybko przekładać placki masą.