annakra

annakra

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Tort cappucino wg annakra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Życzę wszystkim smacznego:):)

Tort cappucino wg annakra

Składniki:

Tort cappucino wg annakra

 

  • CIASTO I
  • 8 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1i1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • CIASTO KOKOSOWE
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA
  • 5 żółtek
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 paczka kawy cappucino dowolnego smaku
  • 1 kostka masła lub margaryny

Sposób przygotowania:

Tort cappucino wg annakra
WYKONANIE CIASTA I białka ubić na sztywną pianę.Dodać cukier.Ubijać.Dodawać po jednym żółtku.Na koniec dodać mąkę wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia.upiec.Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części. CIASTO KOKOSOWE Białka ubić na sztywno, dodać cukier,mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodać wiórki i delikatnie wymieszać.Piec w tem. 180 stopni 30 minut. MASA 1 szklankę mleka,cukier i cukier waniliowy zagotować. Następnie 1 szklankę mleka,żółtka i budynie roztrzepać,wlać do gotujących się składników i ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać wystudzony budyń oraz capucino. PRZEŁOŻENIE TORTU BISZKOPT CIEMNY masa budyniowa CIASTO Z WIÓRKAMI masa budyniowa BISZKOPT CIEMNY polewa czekoladowa biała