Sposób przygotowania:
Tort cytrynowo-jogurtowy
Z masła, jajek, 100 g cukru, obu rodzajów mąka przygotować ciasto ucierane można skorzystać z mojego przepisu zmieniając tylko składniki. Dużą tortownicę natłuścić, włożyć ciasto, piec 20 minwtemp. 175°C. Galaretki i 100 g cukru rozpuścić w 300 ml gorącej wody, przestudzić, odlać 1/2 szklanki, pozostałą połączyć z jogurtem, sokiem iskórkązcytryny, schłodzić. 400ml śmietany ubić na sztywno, wymieszać z lekko ściętym kremem. Placek przekroić, 1 przełożyć do tortownicy. 2/3 kremu rozsmarować, przykryć drugim plackiem, roz-smarować resztę kremu, schłodzić. Odlaną galaretkę wymieszać ze 125 ml wody, polać tort. Tort wstawić do lodówki na 3 godz. 200 ml śmietany ubić. Posmarować bok tortu. Wierzch ozdobić.
Ciasto ucierane:
https://gotujmy.pl/ciasto-ucierane,przepisy-ciasta-ucierane-przepis,130550.html
Ciasto ucierane:
https://gotujmy.pl/ciasto-ucierane,przepisy-ciasta-ucierane-przepis,130550.html