goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Tort czekoladowo-wiśniowy 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do dekoracji tortu można użyć koktajlowych wiśni

Tort czekoladowo-wiśniowy 6

Składniki:

Tort czekoladowo-wiśniowy 6

 

 

  • dżem wiśniowy 1 słoik
  • polewa czekoladowa gorzka 1 opakowanie
  • budyń waniliowy 2 opakowania
  • masło 1 kostka
  • mleko 1/2 l

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowo-wiśniowy 6
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia oraz kakao. Następnie łączymy z ubitą pianą z białek. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy około 30 minut w 190 stopniach. Studzimy, przekrawamy na 3 placki. Z mleka i proszku budyniowego przygotowujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy z 1 łyżką cukru, stopniowo dodając budyń. Kremem przekładamy placki, natomiast na kremie rozsmarowujemy dżem. Przekładamy. Wierzch tortu polewamy stopioną polewą czekoladową. Rozsmarowujemy, dekorujemy wg uznania.