kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Tort czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

taki sobie mały torcik...

Tort czekoladowy

Składniki:

Tort czekoladowy

 

  • Biszkopt:

 

  • 1 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyż proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • budyń czekoladowy
  • 1,5 szklanki mleka
  • polewa kakaowa
  • 1/2 kostki masła
  • dekoracja:
  • wiórki kokosowe 2 kolory

 

  • Upiec biszkopt w misce aluminiowej.

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowy
Masa:

Budyń czekoladowy ugotować na 1,5 szkl mleka. Ostudzić. Utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń. Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć dowolnym ponczem ( np herbatą z cytryną i rumem) i przełożyć masą budyniową. Polać polewą czekoladową (może być z torebki lub własna) Na świeżą polewę szybko posypać wiórami kokosowymi w różnych kolorach. Jeszcze można dodać inne motywy dekoracyjne.