Sposób przygotowania:
Tort czekoladowy z bananami i śmietanką
Ciastka pokruszyć (najlepiej rozbić tłuczkiem na miazgę), wymieszać z cynamonem i kakao. Dodać roztopione masło i wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy, rozprowadzić równomiernie na spód i stworzyć niewielki brzeg lekko dociskając do tortownicy. Wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić na parze. Podgrzać masę krówkową dodając do niej rozpuszczoną czekoladę. Gotować do połączenia się masy z czekoladą. Przelać gotową masę na przygotowany wcześniej spód i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Śmietanę ubić na sztywno. Pokroić drobno dwa banany, dodać do śmietany i wymieszać. Przełożyć na wierzch ciasta. Pozostałe dwa banany pokroić w plasterki i wyłożyć na bitą śmietanę. Posypać kakao. Smacznego!