Sposób przygotowania:
Tort Delicja
Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Białka ubić na sztywno, wymieszać z masą jajeczną. Zmieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać. Do masy jajecznej dodawać stopniowo mąkę, delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć ciasto. Piec około 30 minut. Piekarnik gazowy: temp. 170° C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 170° C (nie powinien być podgrzany) Wystudzone ciasto przekroić trzy części. Dwie warstwy ciasta nasączyć sokiem pomarańczowy. Dolną część biszkoptu nasączyć sokiem, posmarować dżemem pomarańczowym, przykryć drugą częścią ciasta, skropić sokiem pomarańczowym. Ciasto ułożyć w tortownicy, założyć obręcz. Delicje - 4 szt. pokroić w ósemki. Sernik na zimno Dr. Oetkera przygotować wg przepisu na opakowaniu. Połowę sernika wyłożyć na biszkopt, ułożyć kawałki ciastek, następnie przykryć resztą masy i wyrównać. Nałożyć ostatni krążek ciasta. Polewę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch tortu. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać Śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Tort ozdobić rozetkami ze śmietany, ułożyć pokrojone ciastka.
booboo
elutka
yola
zbysiowa
msewka
Persik
ilkaDuda159
A.B.
A.B.
pocztylion2221
Agunia
malgosia22@amorki.pl
marietta
NieLubieMleka
oleander
mam nadzieje,że ktoś szubciutko rozwieje moje wątpliwości. W przepisie jest napisane: "Nałożyć ostatni krążek ciasta" już na ostatnią warstwę sernika, jednak na zdjęciu tortu wydaje mi się,że polewa jest bezpośrednio na serniku, a wszystkie trzy krążki tworzą spód. Będę bardzo wdzięczna za pomoc ! Z góry dziękuję
czarna-mamba
tyna95
Dota36
Madzia78
muffinki
lindis7