Sposób przygotowania:
Tort Delicja
Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Białka ubić na sztywno, wymieszać z masą jajeczną. Zmieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać. Do masy jajecznej dodawać stopniowo mąkę, delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć ciasto. Piec około 30 minut. Piekarnik gazowy: temp. 170° C (nie powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 170° C (nie powinien być podgrzany) Wystudzone ciasto przekroić trzy części. Dwie warstwy ciasta nasączyć sokiem pomarańczowy. Dolną część biszkoptu nasączyć sokiem, posmarować dżemem pomarańczowym, przykryć drugą częścią ciasta, skropić sokiem pomarańczowym. Ciasto ułożyć w tortownicy, założyć obręcz. Delicje - 4 szt. pokroić w ósemki. Sernik na zimno Dr. Oetkera przygotować wg przepisu na opakowaniu. Połowę sernika wyłożyć na biszkopt, ułożyć kawałki ciastek, następnie przykryć resztą masy i wyrównać. Nałożyć ostatni krążek ciasta. Polewę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch tortu. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać Śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Tort ozdobić rozetkami ze śmietany, ułożyć pokrojone ciastka.
Barwa
Patka123