Sposób przygotowania:
Tort dwupoziomowy
W rondelku ubić jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Ciasto wlać na blaszkę do pieczenia wysmarowanej masłem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 160 C. W taki sam sposób przygotować biszkopt o średnicy 15 cm.
Śmietanę przelewamy do małego rondelka i schładzamy na około godzinę w lodowce. Następnie ubić śmietanę z cukrem waniliowym mikserem.
Po upieczeniu biszkoptów i ostudzeniu, należy zalać je tężejącą galaretką agrestową. Gdy galaretki stężeją na plackach, należy ułożyć jeden placek na drugim. Boki tortu wysmarować bitą śmietaną, obsypać wiórkami kokosowymi i powtykać w bitą śmietanę rodzynki dla ozdoby.
Śmietanę przelewamy do małego rondelka i schładzamy na około godzinę w lodowce. Następnie ubić śmietanę z cukrem waniliowym mikserem.
Po upieczeniu biszkoptów i ostudzeniu, należy zalać je tężejącą galaretką agrestową. Gdy galaretki stężeją na plackach, należy ułożyć jeden placek na drugim. Boki tortu wysmarować bitą śmietaną, obsypać wiórkami kokosowymi i powtykać w bitą śmietanę rodzynki dla ozdoby.
marietta
Ilonar2301