Sposób przygotowania:
Tort Dzwoneczek
Do upieczenia biszkoptów potrzebujemy formę na babkę z kominkiem. Znacznie ułatwi nam to pracę. W przypadku obu biszkoptów postępujemy podobnie. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo po jednym żółtku. Mąkę musimy przesiać z proszkiem. W przypadku biszkoptu ciemnego dodajemy też kakao. Powoli łączymy z masą jajeczną mieszając wyłącznie łyżką. Oba biszkopty pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Aby przygotować krem ubijamy na sztywno śmietanę. Łączymy ją z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem. Dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Do przygotowania nasączenia gotujemy wodę z pokrojoną cytryną oraz cukrem. Przelewamy przez sito i studzimy. Biszkopty kroimy na pół. Układamy na przemian: ciemny, nasączenie, dżem wiśniowy, jasny krem, jasny biszkopt, nasączenie, powidła, krem kakaowy, ciemny biszkopt, nasączenie, krem jasny, jagody,itd. Biszkopt na wierzchu tylko nasączamy. Całość smarujemy margaryną utartą z cukrem. Wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Lalkę owijamy do połowy folią i wkładamy w środek tortu. Dekorujemy masą cukrową połączoną z odpowiednimi barwnikami. Aby masa ładnie się błyszczała, smarujemy ją niewielką ilością oleju. Nadmiar usuwamy delikatnie papierowym ręcznikiem.