Sposób przygotowania:
Tort egzotyczny
Zaczynamy od przygotowania biszkoptu: ucieramy żółtka z cukrem metodą na ciepło, dodajemy mąkę i pianę z ubitych białek. Ciasto wylewamy na tortownicę uprzednio wysmarowaną masłem i opruszone bułką tarta. Wstawiamy do pieca na 180C ok 15-20min.Przygotowujemy krem: ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym ( nie zrobić masła ;] ). Przygotowujemy poncz: do gotowanej wody wrzucamy cukier,pokrojone cytryny i dolewamy wodę z owoców z puszki. Upieczony biszkopt kroimy wzdłuż na 3 części i każdy płat polewamy ponczem, smarujemy bitą śmietaną. Po bokach tortu kładziemy pokrojone na pół kawałki ananasa i przykrywamy śmietaną, a na wierzch układamy kawałki brzoskwini. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią tort. Razem z tortem możemy podać schłodzone kawałki czekolady.Wystarczy deskę owinąć folią i wylać na nią 2 rodzaje czekolady zrobić wzory i wstawić do zamrażarki.Smacznego ;)