Bob39

Bob39

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Tort Euro 2012

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polska gola!!!!!!!!!!!!!!.

Tort Euro 2012

Składniki:

Tort Euro 2012

 

  • 12 jajek+1 szkl.cukru+1,5 szkl.mąki+2 łyżki czerwonego barwnika w płynie-BISZKOPT
  • 0,75l śmietany 30%+1 op.cukru wanilinowego+1 łyżka żelatyny-ŚMIETANA
  • 1 kostka margaryny Palma+1jajko+2 łyżki cukru+1 łyżka spirytusu+aromat pomarańczowy-KREM
  • Masa cukrowa dekoracyjna
  • Barwniki spożywcze
  • Pędzelek
  • 5 kilo cierpliwości...

Sposób przygotowania:

Tort Euro 2012
BISZKOPT-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,delikatnie dolewamy barwnik,mieszamy z mąką,wlewamy do prostokątnej formy(25x35cm),pieczemy 45min. w temp.175*C,studzimy,kroimy na trzy placki. ŚMIETANA-żelatynę moczymy w 0,5szkl.chłodnej wody,jak spęcznieje- rozpuszczamy,schładzamy.Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno,dolewamy żelatynę,przekładamy placki,schładzamy. KREM-jajko z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margarynę,łączymy razem,dodajemy alkohol i aromat,smarujemy tort dokładnie na całej powierzchni. MASĘ cukrową wałkujemy na rozmiar górnej powierzchni tortu,przykrywamy ciasto i dokładnie gładzimy powierzchnie-SCHŁADZAMY przez kilka godzin. Na powierzchni z masy cukrowej rysujemy szkic postaci,wypełniamy barwnikami za pomocą pędzelka,z masy cukrowej kulamy piłeczki,przyklejamy. KREM którego zostanie ze smarowania dzielimy na 4 części,zabarwiamy na kolory flag,za pomocą tytki papierowej robimy liście na bokach tortu.Skończone...