Sposób przygotowania:
Tort Fedora
Przygotowanie:
Przygotować najpierw krem czekoladowy: utrzeć dokładnie cukier z masłem na puszystą masę z drobno posiekaną wanilią,dodać rozgrzaną płynną czekoladę,wymieszać.Na jednym andrucie posmarować połowę masy czekoladowej,przykryć drugim waflem i posmarować kremem migdałowym-przygotowanym z sparzonych,obranych i zmielonych migdałów,wymieszanych wcześniej ze sztywno ubitą pianą z białek z cukrem oraz sokiem cytrynowym.Przykryć wszystko trzecim andrutem i wierzch tortu posmarować pozostałym kremem czekoladowym.
Przygotować najpierw krem czekoladowy: utrzeć dokładnie cukier z masłem na puszystą masę z drobno posiekaną wanilią,dodać rozgrzaną płynną czekoladę,wymieszać.Na jednym andrucie posmarować połowę masy czekoladowej,przykryć drugim waflem i posmarować kremem migdałowym-przygotowanym z sparzonych,obranych i zmielonych migdałów,wymieszanych wcześniej ze sztywno ubitą pianą z białek z cukrem oraz sokiem cytrynowym.Przykryć wszystko trzecim andrutem i wierzch tortu posmarować pozostałym kremem czekoladowym.