Sposób przygotowania:
Tort galaretkowy z brzoskwiniami
Galaretkę przygotować w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Odstawić do stężenia.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Galaretkę pokroic na małe kawałki i wsypac do masy. Miksowac razem aż do osiągnięcia oczekiwanego efektu masy.
Biszkopta przeciąć na pół. Posmarowac masą, przyłożyc drugim biszkoptem, znów posmarować masą i ułożyc brzoskwinie. Posypać startą lub pokrojoną czekoladą.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Galaretkę pokroic na małe kawałki i wsypac do masy. Miksowac razem aż do osiągnięcia oczekiwanego efektu masy.
Biszkopta przeciąć na pół. Posmarowac masą, przyłożyc drugim biszkoptem, znów posmarować masą i ułożyc brzoskwinie. Posypać startą lub pokrojoną czekoladą.