Sposób przygotowania:
Tort grecko-meksykański
Mieso smaże na oliwie, dorzucam czosnek, szybko przesmażam. z połączenia smietany, jogurtu, pieprzu, odrobiny soku z cytryny i przyprawy greckiej lub tzatziki (wystarczy 1-2 łyzeczki) robie sos. Wylewam go na patelnie do mięsa i mieszam. Doprawiam. ma powstac kremowy śmietanowo-czosnkowy sos o posmaku jak sos tzatziki. Dodaje 1/2 puszki kukurydzy.
W naczyniu zarodopornym (najlepiej okrągłe) smaruje oliwa z oliwe, na dno układam placka tortilla, smaruje go sosem taco, na to sos z miesem, posypuje startym serem, przykrywam kolenym plackiem i ponawiam warstwy. Ostatni placek posypuje serem, kukurydza i oregano oraz natką. Naczynie laduje w piekarniku gdzie ser sie stopi i ładnie zapiecze tort na 180st na jekis 20 minut. Obiadek gotowy.
Oczywiscie z nadzieniem mozna kombinowac: Smacznego!
W naczyniu zarodopornym (najlepiej okrągłe) smaruje oliwa z oliwe, na dno układam placka tortilla, smaruje go sosem taco, na to sos z miesem, posypuje startym serem, przykrywam kolenym plackiem i ponawiam warstwy. Ostatni placek posypuje serem, kukurydza i oregano oraz natką. Naczynie laduje w piekarniku gdzie ser sie stopi i ładnie zapiecze tort na 180st na jekis 20 minut. Obiadek gotowy.
Oczywiscie z nadzieniem mozna kombinowac: Smacznego!
msewka
wedith1
dusia30
szewczyk
elzbieta8960
Sarenka