monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Tort jeż

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mój pierwszy komunijny tort

Tort jeż

Składniki:

Tort jeż

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • szklanka mączki ziemniaczanej
  • 4 łyżki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku
  • Krem czekoladowy;
  • kostka masła
  • 4 łyżki kakao
  • 5 łyżek mleka
  • cukier puder niepełna szklanka
  • jajko
  • słupki migdały
  • 3 lentynki

Sposób przygotowania:

Tort jeż
Biszkopt pieczemy w tortownicy, studzimy. Wycinamy tak ,aby kształtem przypominał jeża. Krem mleko gotujemy z cukrem ,oraz kakao studzimy masło ucieramy z jajkiem dodajemy powoli mleko wstawiamy do lodówki na 15-20 min .Przecinamy biszkopt smarujemy dżemem ,kremem dociskamy biszkoptem całość smarujemy kremem oczy i nos zrobiłam z lentylek no i czas na wbijanie kolców.