gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Tort jogurtowo - brzoskwiniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny tort jogurtowo - brzoskwiniowy na szybko

Tort jogurtowo - brzoskwiniowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tort jogurtowo - brzoskwiniowym

 

  • Biszkopt
  • 9 jajek
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku

 

  • Masa jogurtowa
  • 2 kremy jogurtowe w proszku
  • 4 szklanki mleka
  • 1 puszka brzoskwiń

 

  • Mus brzoskwiniowy
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

 

  • Dekoracja tortu
  • gotowe masy cukrowe
  • figurki

Sposób przygotowania:

Tort jogurtowo - brzoskwiniowym
Biszkopt - ubijamy pianę z białek, dodajemy stopniowo cukier i żółtka na koniec wmieszać mąkę z proszkiem. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 28 cm- pieczemy 30 minut w temperaturze 180. Upieczony przekrawamy na 4 cienkie blaty ciasta. Masa jogurtowa - mleko przelewamy do misi wsypujemy masęz torebki, pod koniec do masy dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Mus brzoskwiniowy - miksujemy brzoskwinie z puszki z syropem, podgrzewamy wsypujemy galaretkę. Odkładamy do lekkiego zastygnięcia. Przełożenie tortu Biszkopt - 1/2 masy jogurtowej - biszkopt - mus brzoskwiniowy - druga część masy jogurtowej - biszkoptCiasto dekorujemy gotowymi masami cukrowymi czerwoną i niebieską.
Tort jogurtowo - brzoskwiniowym
Na jeden biszkopt wykładamy masę jogurtową