Sposób przygotowania:
Tort kajmakowo- cappuccinowy
Biszkopt: Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodawaj olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylej na tortownicę o średnicy 22cm. Piecz 35 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrój na trzy blaty.
Masa cappuccino: Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. W odlanym mleku wymieszaj budyń. Masę wlej na gotujące się mleko. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Przestudź. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce budyniu oraz kawę cappuccino. Dokładnie utrzyj. Masą przełóż upieczony biszkopt.
Masa kajmakowa: Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj masę kajmakową z puszki i utrzyj. Masą posmaruj boki oraz wierzch ciasta (ozdób brzegi). Tort udekoruj różą i listkami cukrowymi.
Masa cappuccino: Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. W odlanym mleku wymieszaj budyń. Masę wlej na gotujące się mleko. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Przestudź. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce budyniu oraz kawę cappuccino. Dokładnie utrzyj. Masą przełóż upieczony biszkopt.
Masa kajmakowa: Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj masę kajmakową z puszki i utrzyj. Masą posmaruj boki oraz wierzch ciasta (ozdób brzegi). Tort udekoruj różą i listkami cukrowymi.