Sposób przygotowania:
Tort bezowy
Przygotowanie: Żóltka ubić z cukrem.Polewę rozpuścić i wymieszać z żóltkami. Żółtka wymieszać z jogurtem,dodać rozpuszczoną i przechłodzoną żelatynę i odstawić do lodówki na ok.5-10 minut.Po tym czasie śmietana ubić z usztywniaczem i delikatnie dodać do masy Odłożyc kilka łyżek masy i zmieszać ją z odrobuiną kakao lub proszkowaną kawą capucino.. Krążki bezowe pzrekładać masą, "nadziewać masę" pokrojonymi cząstkami brzoskwiń i tartą białą czekoladą.Lekko dociskać krążki i ostatni krążek posmarować bardzo równiutko.Masą ciemniejszą zrobić -szprycą wzorek dookoła blatu (ostatniego) i dowolnie można jeszcze udekorować w zależności ile mamy masy i ułożyc dekorację Ja kupiłam gotowe kwiatki bo nie mam odpowiednich barwników do masy "marcepanowej"