Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tort kakaowy ze smietana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Biało-czarny lekki torcik

Tort kakaowy ze smietana

Składniki:

Tort kakaowy ze smietana

 

  • 10 jajek
  • 10 łyżek cukru
  • 10 łyżek maki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l smietany 30%
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyzeczki zelatyny
  • 100 kokosu

 

Sposób przygotowania:

Tort kakaowy ze smietana
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przecieac na rzy krazki. żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Biszkopty przełożyc masa. Wierzch posypać kokosem.

Tagi:

jajko jajka mak