Sposób przygotowania:
Tort Kawowo - Kokosowy z Musem Czekoladowym
Budyń:
Żółtka utrzeć z cukrem, wlać szklankę mleka, dodać obie mąki, zmiksować. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę i gotować aż zgęstnieje. Wystudzić.
Krem Kawa:
Miękkie masło utrzeć na puch , ok 10min. Dodawać budyń po łyżce. Na końcu wmiksować kawę.
Krem Kokos:
Miękkie masło utrzeć na puch , ok 10min. Dodawać budyń po łyżce. Na końcu wmiksować kokos. Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodać stopniowo cukier. Wmiksować żółtka. Zmniejszyć obroty i delikatnie , stopniowo wsypać zmieszane mąki z proszkiem. Piec w 180*C przez 15-20min.
Mus Czekoladowy:
Żelatynę zalać zimną wodą do jej przykrycia (niewielka ilość). Odstawić na 10min. 200ml śmietanki podgrzać prawie do wrzenia. Dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Dodać posiekane czekolady i odstawić bez mieszania na ok. 2min. Potem wymieszać do rozpuszczenia. Przestudzić w temperaturze pokojowej. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno. Stopniowo wlewać sos czekoladowy, mieszając do połączenia. Na upieczony biszkopt wyłoyć masę kawową, następnie ułożyć okrągłe biszkopciki, na to krem kokosowy i przykryć musem czekoladowym- obkładając cały tort. Udekorować.
Żółtka utrzeć z cukrem, wlać szklankę mleka, dodać obie mąki, zmiksować. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę i gotować aż zgęstnieje. Wystudzić.
Krem Kawa:
Miękkie masło utrzeć na puch , ok 10min. Dodawać budyń po łyżce. Na końcu wmiksować kawę.
Krem Kokos:
Miękkie masło utrzeć na puch , ok 10min. Dodawać budyń po łyżce. Na końcu wmiksować kokos. Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodać stopniowo cukier. Wmiksować żółtka. Zmniejszyć obroty i delikatnie , stopniowo wsypać zmieszane mąki z proszkiem. Piec w 180*C przez 15-20min.
Mus Czekoladowy:
Żelatynę zalać zimną wodą do jej przykrycia (niewielka ilość). Odstawić na 10min. 200ml śmietanki podgrzać prawie do wrzenia. Dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Dodać posiekane czekolady i odstawić bez mieszania na ok. 2min. Potem wymieszać do rozpuszczenia. Przestudzić w temperaturze pokojowej. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno. Stopniowo wlewać sos czekoladowy, mieszając do połączenia. Na upieczony biszkopt wyłoyć masę kawową, następnie ułożyć okrągłe biszkopciki, na to krem kokosowy i przykryć musem czekoladowym- obkładając cały tort. Udekorować.