Sposób przygotowania:
Tort kawowo-śmietankowy
Białka ubijamy, stopniowo dodajemy 10 dag cukru. Następnie dodajemy żółtka, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do formy wyścielonej papierem pergaminowym i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Przygotowujemy krem: Połowę śmietany ubijamy z 1 cukrem wanilinowym, stopniowo dodając połowę zagęstnika do śmietany oraz ajerkoniak. Przygotowujemy krem kawowy: pozostałą śmietanę ubijamy z cukrem oraz zagęstnikiem. Na koniec dodajemy rozpuszczoną w kilku łyżeczkach wody kawę. Biszkopt przekrawamy na dwa krążki. Do dwóch szprycek przekładamy oba kremy i na przemian nakładamy krem na ciasto (tworząc koła - od największego do najmniejszego). Przykrywamy druga połówką biszkoptu i dekorujemy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Beata1982
a jakiej średnicy tortownicy użyłaś do tych proporcji??