Sposób przygotowania:
Tort kokosowy
CIASTO:białka ubić z cukrem do sztywnej piany pomału dodawać żółtka,następnie mąkę,budyń,proszek do pieczenia.Gotową masę wylać na 3 tortownice o średnicy 24cm(ja wylewam do dużej tortownicy i przekrajam na trzy części).Piec w 180 stopniach (w piekarniku ustawić najniżej) tak długo aż biszkopt zacznie "odchodzić" od brzegów formy. MASA KOKOSOWA: Mleko ugotować z cukrem i gotować jeszcze przez 5 min,dodać wiórki i gotować kolejne 5 min.Odstawić do ostygnięcia.Zimną masę kokosową połączyć z masłem(nie prosto z lodówki).Na końcu dodać spirytus.Przełożyć biszkopty,zostawić trochę masy na boki,górę tortu zaś polać czekoladą(może być gotowa polewa,można też rozpuścić czekoladę).SMACZNEGO!
jovi
antokarina