Sposób przygotowania:
Tort kokosowy z malibu
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
BISZKOPT : Pieczemy z tego przepisu. Upieczony kroimy na równe 3 blaty.
MASA: Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. W miseczce ubijamy serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru , malibu i olejkiem waniliowym. W osobnej misce ubijamy śmietanę 36% z pozostałym cukrem - do momentu aż będzie puszysta. Dodajemy do masy serowej. Wlewamy roztopioną czekoladę i wszystko razem dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. ( W razie potrzeby możemy dosłodzić do smaku ).
CAŁOŚĆ: Przygotowane biszkopt nasączamy likierem Baileys - tylko delikatnie kropimy po całości! Smarujemy warstwą kremu. Przykrywamy drugim blatem. Smarujemy warstwą kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Cały tort ( łącznie z bokami ) smarujemy resztą kremu. Ja na posmarowanie całości zostawiłam mniejszą ilość kremu , ponieważ tort musiałam transportować kilkanaście k. w upale. Wy jeśli przygotujecie go dla siebie w domu , śmiało możecie posmarować większą ilością. Obsypujemy dokładnie podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i kokosu. Zostawiamy na kilka godzin w lodówce " do przegryzienia "
julcia12437
zozolek
marietta