blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Tort kolorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Tort kolorowy

Składniki:

Tort kolorowy

 

  • 6 sztuk jajka,
  • 15 łyżek mąka,
  • 15 łyżek cukier,
  • 1/2 litra śmietana kremówka,
  • 1/2 szklanki cukier puder,
  • 4 łyżeczki żelatyna,
  • 2 opakowania galaretki

 

Sposób przygotowania:

Tort kolorowy
Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Upiec biszkopt. Galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Przekroić ciasto na dwa krążki. Jeden włożyć do tortownicy. Drugi pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietanowej, wyłożyć na biszkopt i zalać resztą galaretki.

Tagi:

jajko jajka tort