Sposób przygotowania:
Tort kopulasty z kiwi.
Przyrządzić ciasto:zagnieść mąkę,margarynę,jajko,sól i cukier.
Tortownicę natrzeć tłuszczem,posypać mąką i nanieść ciasto na formę.Piec 20 min.w temp.200 st.C.Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Wymieszać twaróg z aromatem pomarańczowym i pistacjami sie-
-kanymi.Kiwi obrać i pokroić w plastry i zanurzyć na krótko w gorącej wodzie,a mandarynki osączyć na sitku.Na wystudzonym spodzie krem twarogowy uformować w kształcie kopuły,obłożyć
owocami,przybrać resztką pistacji i listkami mięty.
Tortownicę natrzeć tłuszczem,posypać mąką i nanieść ciasto na formę.Piec 20 min.w temp.200 st.C.Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Wymieszać twaróg z aromatem pomarańczowym i pistacjami sie-
-kanymi.Kiwi obrać i pokroić w plastry i zanurzyć na krótko w gorącej wodzie,a mandarynki osączyć na sitku.Na wystudzonym spodzie krem twarogowy uformować w kształcie kopuły,obłożyć
owocami,przybrać resztką pistacji i listkami mięty.