Sposób przygotowania:
Tort makaronowy
Rozgrzać olej na dużej patelni , dodać pokrojoną cebulę, zmniejszyć ogień i smażyć do momentu aż zmięknie, około 7 minut. Dodać z puszki pomidory , szczyptę soli i pieprzu, gotować na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. W osolonej wodzie ugotować al dente makaron.Po przestudzeniu przenieść do dużej miski, dodać zimny sos i mieszać do połączenia. W małej misce połączyć razem jajka , mleko , pokrojoną szynkę i starty ser.Wszystko dodać do makaronu i delikatnie wymieszać Doprawić pieprzem i solą. Wszystkie połączone składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego,do zapiekania , wstawić do piekarnika i piec 15 minut . Podawać ciepły lub na zimno.