Patrycja

Patrycja

Kucharz
[Przepisów: 11]

tort makowy z kremem kawowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pychotka. Dekoracja torta według uznania.

tort makowy z kremem kawowym

Składniki:

tort makowy z kremem kawowym

 

 

Sposób przygotowania:

tort makowy z kremem kawowym
Najlepiej żeby mak kupić już ugotowany. A jeżeli kupujemy surowy,musimy ok 1 godz do gotować na małym ogniu.Później czekamy aż ostudzenie i musimy go zmielić trzy razy .żeby mak był miałki . Jajka i cukier musimy delikatnie podgrzać i miksować aż powstanie kremowa masa .Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielonym makiem.A na samym końcu posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 40 min. w rozgrzanym piekarniku w 180 stopni . KRAM Masło rozetrzeć na gładką masę. Jajka z cukrem podgrzać i miksować aż powstanie kremowa masa .Jak jajka będą już zimne dodajemy wcześniej roztarte masło i delikatnie mieszać. Kawę rozpuści w dwóch łyżeczkach wody. . Do miski z kremem dajemy alkohol i wywar z kawy. I dokładnie wymieszać Zimnego biszkopta kroimy na trzy części i przekładamy go kremem,można go nasączyć herbatą albo alkoholem jak kto lubi. Dekoracja torta według uznania.