Sposób przygotowania:
tort makowy z kremem kawowym
Najlepiej żeby mak kupić już ugotowany. A jeżeli kupujemy surowy,musimy ok 1 godz do gotować na małym ogniu.Później czekamy aż ostudzenie i musimy go zmielić trzy razy .żeby mak był miałki . Jajka i cukier musimy delikatnie podgrzać i miksować aż powstanie kremowa masa .Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielonym makiem.A na samym końcu posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 40 min. w rozgrzanym piekarniku w 180 stopni . KRAM Masło rozetrzeć na gładką masę. Jajka z cukrem podgrzać i miksować aż powstanie kremowa masa .Jak jajka będą już zimne dodajemy wcześniej roztarte masło i delikatnie mieszać. Kawę rozpuści w dwóch łyżeczkach wody. . Do miski z kremem dajemy alkohol i wywar z kawy. I dokładnie wymieszać Zimnego biszkopta kroimy na trzy części i przekładamy go kremem,można go nasączyć herbatą albo alkoholem jak kto lubi. Dekoracja torta według uznania.
Henia
Henia
Ale 5 ktoś za tego knota postawił! Skandal!