Sposób przygotowania:
Tort malinowy 2
Ubić pianę z białek dodając powoli pół szklanki cukru pudru. Osobno roztrzepać żółtka, sól i resztę cukru. Wymieszać pianę z masą żółtkową. Mąkę oraz mączkę ziemniaczaną stopniowo sypać na wierzch masy. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tortownicy i szybko wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni celcjusza ok. 35 min. i pozostawić w formie, aż ostygnie. przekroić poziomo na trzy części. Czekoladę rozpuścić przestudzić, dodać likier i 3 łyżki pudru.Ucierać aż powstanie gęsty krem. Wymieszać go z 1/3 bitej śmietany i posmarować pierwszą warstwę tortu. Maliny zagotować z 3 łyżkami cukru pudru. Ostudzić, wymieszać z 1/3 bitej śmietany. Posmarować drugą warstwę tortu. Wierzch pokryć resztą bitej śmietany, posypać kakao i udekorować malinami.