blanko

blanko

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

Tort malinowy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko się robi a jeszcze szybciej znika:)

Tort malinowy 3

Składniki:

Tort malinowy 3

 

  • 200 ml mleka
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • opakowanie śmietanki w proszku
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kubek twarożku waniliowego
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 100 g mrożonych malin
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 32-34 biszkopty
  • kilka listków melisy lub mięty

 

Sposób przygotowania:

Tort malinowy 3
Mleko schłodzić w lodówce. Żelatynę namoczyć, rozpuścić podgrzewając. Maliny rozmrozić Śmietankę w proszku ubić z mlekiem, wstawić do lodówki. Twarożek, oba cukry, śmietanę i maliny (kilka odłożyć) ubić na puszystą masę. Do i masy serowej wlać żelatynę, 1 dobrze wymieszać. Formę w kształcie serca wyłożyć alufolią, zawinąć brzegi. Dno i boki wyłożyć biszkoptami. Gęstniejący krem przełożyć do formy, wstawić do lodówki na 2 godz. Torcik wyjąć z formy, udekorować bitą śmietaną, malinami i listkami mięty. .

Tagi:

biszkopt