zanecia232

zanecia232

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Tort malinowy z sucharkami i nutellą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ten tort świetnie smakuje nie tylko z malinami. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców sezonowych, dobierając smakowo galaretki.

Tort malinowy z sucharkami i nutellą.

Składniki:

Tort malinowy z sucharkami i nutellą.

 

  • 300 g sucharków
  • 300 g nutelli
  • 800 ml kremówki 30-proc
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • 3 galaretki malinowe
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżka cukru
  • 1 kg malin

Sposób przygotowania:

Tort malinowy z sucharkami i nutellą.
Sucharki mielimy bardzo drobno, dokładnie mieszamy z nutellą. Powstałą gęstą masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym i łyżką cukru. Żelatynę rozpuszczamy w 1/8 szklanki gorącej wody, studzimy, dodajemy do kremówki i jeszcze chwilę ubijamy.Kwaśna śmietanę równomiernie rozsmarowujemy na spodzie nutellowym w tortownicy, a na niej równą warstwą wykładamy ubitą kremówkę. Gotujemy 2 szklanki wody. Rozpuszczamy w niej galaretki, studzimy. Mieszamy z malinami, odstawiamy. Gęstniejącą galaretkę delikatnie rozsmarowujemy na kremówkowym puchu. Wstawiamy do lodówki, aby galaretka dobrze stężała, a tort się schłodził.