Sposób przygotowania:
Tort marakujowy
Biszkopt: Najpierw rozpuscic maslo na biszkopt (50g), i odstawic do przestygniecia. Jajka i wode wymieszac jedna minute mikserem na najwyzszych obrotach. Wymieszac cukier z cukrem waniliowym i w przeciagu jednej minuty wsypac do jaj. Potem miksowac jeszcze 2 minuty. Make, Mondamin, i proszek do pieczenia wymieszac. Polowe z tego przesiac na krem z jaj i krotko na najnizszych obrotach miksowac. Nastepnie dodac przesiewajac przez sitko druga polowe. Dodac roztopione maslo. Ciasto wlozyc do okraglej formy o srednicy 28 cm i piec w 180 °C ok. 30 minut. Po upieczeniu i lekkim przestgnieciu ciasto posmarowac dzemem.Brzoskwinie odcedzic od soku odlewajac przy tym 100 ml soku. Brzoskwinie pokroic w kostki. Nastepnie przygotowac gus: zawartosc dwoch torebek wymieszac z 40 g cukru i 500 ml soku z marakuji i ciagle mieszajac zagotowac. Jedna minute przestudzuc i dodac pokrojone brzoskwinie. Mase polozyc na ciasto i pozostawic do wystygniecia. Smietane ( 500ml), smietanfix i cukier waniliowy ubic na sztywna piane i polozyc na mase brzoskwiniowa. Na koniec przygotowac mase z aranki, wg opisu na opakowaniu: Proszek wymieszac z sokiem z marakuji ( 100 ml) i sokiem z brzoswin ( 100 ml), ubijac 3 minuty, dodac jogurt i wymieszac. Plozyc na ubita smietane- Tort pozostawic na godzine w chlodnym miejscu ( lub lepiej - na cala noc!). Smacznego!
jarek-energy
sandra200
weissowa
cremebrule
pusieczek2@wp.pl
Magdusia1312