Sposób przygotowania:
Tort "Motylek"
Biszkopt: Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić z odrobiną soli na sztywna pianę. Dodać cukier, zółtka. Jeszcze przez chwile miksować. Delikatnie łyżką wmieszać do masy jajecznej − mąkę z proszkiem do pieczenia. Ważne aby mieszać w jedną stronę. Na koniec dodac ocet. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni. Piec 35−40 minut.ostudzić przekroić na 3 częśći. Masa: Smietankę ubić z cukrem ,śmietan fixem.żelatynę rozpuścić w łyżce wody i dodać do śmietany,całość dobrze wymieszać, dodać owoce.tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt. Biszkopt przekroić w wzdłuż na pół,ułożyć jak na zdjęciu,pośrodku ułożyć banana,żeby nie ściemniał należy go skropić sokiem z cytryny. W banana wbijamy laski wanili jako czółki z czekolady robimy oczy i pyszczek. dekorujemy według uznania. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi.