Sposób przygotowania:
Tort na komunię
Biszkopt ciemny : białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodać żółtka wymieszać i dokładać po łyżce mąki wymieszanej z kakao i proszkiem do pieczenia.
Wymieszać delikatnie i wstawić do piekarnika, piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Z drugim biszkoptem postępować tak samo tylko mąkę dodać bez kakao.
Przygotować masę na przełożenie ze śmietany 36% ubijając z cukrem pudrem i dosypując kokosu. A na wierzch i boki przygotować masę z serka mascarpone i śmietanki 30 % z cukrem pudrem.
Blat ciemny posmarować masą z kokosem i położyć blat jasny i na to masa z kokosem i blat ciemny.
Wierzch i boki posmarować drugą masą białą z serkiem i udekorować kwiatkami gotowymi z masy cukrowej.
Wymieszać delikatnie i wstawić do piekarnika, piec w 190 stopniach do suchego patyczka.
Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Z drugim biszkoptem postępować tak samo tylko mąkę dodać bez kakao.
Przygotować masę na przełożenie ze śmietany 36% ubijając z cukrem pudrem i dosypując kokosu. A na wierzch i boki przygotować masę z serka mascarpone i śmietanki 30 % z cukrem pudrem.
Blat ciemny posmarować masą z kokosem i położyć blat jasny i na to masa z kokosem i blat ciemny.
Wierzch i boki posmarować drugą masą białą z serkiem i udekorować kwiatkami gotowymi z masy cukrowej.