Sposób przygotowania:
Tort na moje urodziny :)
1. Przygotowujemy biszkopt, studzimy i przekrawamy na pół (można lekko nasączyć). 2. Galaretkę Pink Margarita i Mojito rozpuszczamy we wrzątku o pojemności zmniejszonej o połowę umieszczonej na opakowaniu. Studzimy, czekamy aż zacznie tężeć. W tym czasie myjemy i przygotowujemy owoce (truskawki przekrawamy,a czereśnie drylujemy). Galaretkę Blue Curacao rozpuszczamy w 1 szkl. wody, również studzimy i czekamy aż zacznie tężeć.Drugą galretkę Mojito i Pink Margarita przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki, aż całkiem stężeje. 3. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru i śmietan-fixem. 4. 2-3 łyżkami smarujemy spód biszkopta i układamy owoce. Resztę śmietany dzielimy na 2 części i miksujemy z tężejącymi galaretkami. Powstałe dwie masy i tężejącą galaretkę wylewamy na owoce (tak by były zakryte) i przykrywamy drugą częścią biszkopta. Schładzamy ok. 1 godziny. 5. Krem ubijamy na zimnym mleku (1 szkl.) i smarujemy nim tort - boki również, a te następnie obsypujemy wiórkami kokosowymi. Resztę kremu wykorzystujemy do ozdobienia wierchu tortu (za pomocą szprycy). Galaretkę Mojito i Pink Margarita, które już powinny stężeć, rozdrabniamy i dekorujemy nimi górę tortu. Ponownie schładzamy.
kołczu
nieuchwytna