Sposób przygotowania:
Tort na rocznicę ślubu
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier a następnie dodaj po żółtku i ucieraj dalej. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Przełóż do tortownicy(śr.28 cm) piecz ok.40 min. Upiecz dwa takie biszkopty.
Po ostudzeniu przekrój każdy na pół.3 budynie ugotuj w 1 l mleka według przepisu na opakowaniu. Masło utrzyj do białości dodawaj po łyżce ostudzonego budyniu .Dodaj czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej, delikatnie wymieszaj.
Śmietanę ubij, dodaj śmietan-fixy wymieszane z cukrem pudrem-cukru nie za dużo ponieważ czekolada jest słodka i w budyniu jest cukier. Ubitą śmietanę delikatnie połącz z kremem budyniowym, uważając aby się nie zważył. Krem podziel na pół, jedną część odłóż do wysmarowania góry i boków, najlepiej schowaj do lodówki. Jeden blat biszkoptu posmaruj dżemem wiśniowym, na to wyłóż 1/3 kremu, na krem połóż kolejny blat biszkoptu na to dżem , 1/3 kremu, kolejny blat biszkoptu, dżem , 1/3 kremu i przykryj ostatnim blatem biszkoptu.
Boki i wierzch posmaruj kremem .Pozostały krem przełóż do worka cukierniczego z tylką i udekoruj tort, do kremu możesz dodać barwnik spożywczy , wtedy dekoracja będzie efektowniejsza. udekoruj tort srebrnymi kuleczkami.4 łyżeczki żelatyny zalej 70 ml zimnej wody.
Odstaw na ok. 5 min.
Postaw żelatynę w misce nad parą wodną i mieszać aż się rozpuści. wsyp do tego 100 g glukozy, dodaj 3 łyżeczki margaryny. Wymieszaj. Lekko ostudż.
Mieszając dodaj olejek migdałowy i dodaj stopniowo cukier puder ok 80 dag i wyrób ciasto aż masa będzie plastyczna. Jeśli się zbyt klei to dodaj cukru pudru a gdy jest zbyt sucha to dodaj margaryny.
Masę podziel i dodaj barwniki dokładnie połącz .wykonaj dekoracje. Wstaw go do lodówki by się dobrze schłodził.
Po ostudzeniu przekrój każdy na pół.3 budynie ugotuj w 1 l mleka według przepisu na opakowaniu. Masło utrzyj do białości dodawaj po łyżce ostudzonego budyniu .Dodaj czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej, delikatnie wymieszaj.
Śmietanę ubij, dodaj śmietan-fixy wymieszane z cukrem pudrem-cukru nie za dużo ponieważ czekolada jest słodka i w budyniu jest cukier. Ubitą śmietanę delikatnie połącz z kremem budyniowym, uważając aby się nie zważył. Krem podziel na pół, jedną część odłóż do wysmarowania góry i boków, najlepiej schowaj do lodówki. Jeden blat biszkoptu posmaruj dżemem wiśniowym, na to wyłóż 1/3 kremu, na krem połóż kolejny blat biszkoptu na to dżem , 1/3 kremu, kolejny blat biszkoptu, dżem , 1/3 kremu i przykryj ostatnim blatem biszkoptu.
Boki i wierzch posmaruj kremem .Pozostały krem przełóż do worka cukierniczego z tylką i udekoruj tort, do kremu możesz dodać barwnik spożywczy , wtedy dekoracja będzie efektowniejsza. udekoruj tort srebrnymi kuleczkami.4 łyżeczki żelatyny zalej 70 ml zimnej wody.
Odstaw na ok. 5 min.
Postaw żelatynę w misce nad parą wodną i mieszać aż się rozpuści. wsyp do tego 100 g glukozy, dodaj 3 łyżeczki margaryny. Wymieszaj. Lekko ostudż.
Mieszając dodaj olejek migdałowy i dodaj stopniowo cukier puder ok 80 dag i wyrób ciasto aż masa będzie plastyczna. Jeśli się zbyt klei to dodaj cukru pudru a gdy jest zbyt sucha to dodaj margaryny.
Masę podziel i dodaj barwniki dokładnie połącz .wykonaj dekoracje. Wstaw go do lodówki by się dobrze schłodził.
lukrowanepierniczki