Tort naleśnikowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na szybki i niedrogi obiad

Tort naleśnikowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tort naleśnikowy

 

 

 

  • Na nadzienie czerwone:
  • 3 marchewki duże
  • pół selera
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz
  • 1 jajko

 

 

Sposób przygotowania:

Tort naleśnikowy
Z ciasta usmażyć grubsze naleśniki,cebulę obsmażyć z obgotowanym i posiekanym szpinakiem, dodać jajko,przyprawić,wymieszać. Marchewkę,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce,obsmażyć na oleju,poddusić z wodą, dodać koncentrat,przyprawy.Wymieszać z jajkiem. Tortownicę natłuścić.Włożyć naleśnik,przełożyć zielonym nadzieniem. Następnie włożyć kolejny naleśnik przełożyć czerwonym nadzieniem.Przykryć. Jajko roztrzepać ze śmietaną,dodać starty ser żółty.Polać wierzch tortu. Zapiekać w 200 stopniach ok 20-30 min.
Tort naleśnikowy
Etap 1