Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy z gruszkami w syropie
Białka oddzielić od żółtek.Żółtka ubić mikserem z mlekiem,wodą,mąką,cukrem waniliowym,odstawić na 30min..Masło stopić,ostudzić,wlać do ciasta i jeszcze raz wymieszać,białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem,usmażyć 10 naleśników.
Gruszki osączyć z syropu,zmiksować,połączyć z żurawiną,cynamonem i kardamonem.Żaroodporne naczynie natłuścić,układać w nim warstwami naleśniki posmarowane nadzieniem gruszkowo-żurawinowym,na wierzchu powinien być naleśnik,na który nakładamy serek mascarpone.Całość zapiekamy w 180"C.
Gruszki osączyć z syropu,zmiksować,połączyć z żurawiną,cynamonem i kardamonem.Żaroodporne naczynie natłuścić,układać w nim warstwami naleśniki posmarowane nadzieniem gruszkowo-żurawinowym,na wierzchu powinien być naleśnik,na który nakładamy serek mascarpone.Całość zapiekamy w 180"C.
msewka
kasik12
bogda46