Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy z kajmakiem i owocami
Do miski wkładamy wszystkie składniki do ciasta naleśnikowego i roztrzepujemy trzepaczką na gładkie ciasto. Odstawiamy je na 15 minut, aby "odpoczęło". Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy naleśniki Ciasto powinno cieniutko pokryć dno patelni. Potrzebujemy do naszego tortu 9 szt naleśników. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę mocno schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i chwilę ubijamy. Teraz układamy warstwy tortu. Pierwszy naleśnik smarujemy kajmakiem, a następnie kremem. Przykładamy kolejny naleśnik. Kajmakiem smarujemy co drugi naleśnik. Tak powtarzamy do momentu ułożenia 9 naleśników. Całość smarujemy kremem i dekorujemy w dowolny sposób owocami. Schłodzić w lodówce .