altac

altac

Kucharz
[Przepisów: 13]

tort naprędce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny torcik z nutellą...

tort naprędce

Składniki:

tort naprędce

 

  • Biszkopt 1:
  • 6 jaj
  • szkl. cukru
  • szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Biszkopt 2:
  • 6 jaj
  • szkl. cukru
  • 3/4 szkl. mąki
  • 2 łyzki kakao
  • łyżeczka proszku
  • Biszkopt 3:
  • 3 jaja
  • 1/2 szkl. cukru
  • 20 dkg kokosu
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • Masa:
  • słoiczek nutelli (230 g)
  • masło

 

 

  • polewa do dekoracji

Sposób przygotowania:

tort naprędce
Biszkopt 1: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka, potem wsypać mąkę z proszkiem, delikatnie acz dokładnie wymieszać. Wyłozyć na blachę o wymiarach 24 na 32 cm obłozoną papierem do pieczenia i piec w temp 180 st przez pól godziny. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Biszkopt 2: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka, potem wsypać mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie acz dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę o wymiarach 24 na 32 cm obłożona papierem do pieczenia i piec w temp 180 st przez pól godziny. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Biszkopt 3: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywno. Wmieszać kokos, mąki i proszek, piec przez 25 min w temp. 180 st. Masa: Masło utrzeć na puch. Stopniowo po łyżce dodawać nutellę. biszkopt biały- masa- kakaowy-masa-kokosowy-masa-kakaowy-masa-biały- polewa. Zostawić trochę masy i obsmarowac boki tortu.

Tagi:

biszkopt