Sposób przygotowania:
tort naprędce
Biszkopt 1: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka, potem wsypać mąkę z proszkiem, delikatnie acz dokładnie wymieszać. Wyłozyć na blachę o wymiarach 24 na 32 cm obłozoną papierem do pieczenia i piec w temp 180 st przez pól godziny. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Biszkopt 2: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka, potem wsypać mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie acz dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę o wymiarach 24 na 32 cm obłożona papierem do pieczenia i piec w temp 180 st przez pól godziny. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Biszkopt 3: Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na sztywno. Wmieszać kokos, mąki i proszek, piec przez 25 min w temp. 180 st. Masa: Masło utrzeć na puch. Stopniowo po łyżce dodawać nutellę. biszkopt biały- masa- kakaowy-masa-kokosowy-masa-kakaowy-masa-biały- polewa. Zostawić trochę masy i obsmarowac boki tortu.