Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Tort orzechowo-kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tort o smaku orzechowo-kakaowym z powidłami

Tort orzechowo-kakaowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort orzechowo-kakaowy

 

 

Sposób przygotowania:

Tort orzechowo-kakaowy
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wymieszać. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder. Masę podzielić i do 1/4 dodać kakao, a do reszty zmielone orzechy włoskie. Wymieszać. Biszkopta posmarować powidłami i masą orzechową, przełożyć drugim i znów posmarować powidłami i masą. Boki również posmarować ta masą. Masą kakaową zrobić wzorki na torcie.
Tort orzechowo-kakaowy
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Tort orzechowo-kakaowy
Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Tort orzechowo-kakaowy
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder. Masę podzielić i do 1/4 dodać kakao, a do reszty zmielone orzechy włoskie.
Tort orzechowo-kakaowy
Biszkopta posmarować powidłami i masą orzechową, przełożyć drugim i znów posmarować powidłami i masą.