lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Tort orzechowy z odrobiną rumu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tort orzechowy z odrobiną rumu

Tort orzechowy z odrobiną rumu

Składniki:

Tort orzechowy z odrobiną rumu

 

Sposób przygotowania:

Tort orzechowy z odrobiną rumu
Białka ubij na pianę,dodaj cukier.Stopniowo dodawaj po żółtku i odrobinie mąki.Ciasto wlej do tortownicy piecz 30 minut w temp 180 st,po upieczeniu przekrój na 3 części.Rodzynki sparz i posiekaj.Żółtko utrzyj z cukrem,dodaj skórkę z cytryny,masło i zmielone orzechy oraz rodzynki.Wlej mleko i rum,dodaj na koniec pianę z białek.Masę wymieszaj i przełóż nią przekrojony biszkopt.