Sposób przygotowania:
Tort piaskowy
Do miski wbić 8 jajek i wstawić do duzego garnka z wrzącą wodą, tak, by nie dotykałą wody. Dodać 35 dag cukru pudru i ubijać trzepaczką na pianę około 20 minut. Z gęstej i puszystej masy odlać 2 filiżanki ubitych jajek- będzie do masy kawowej, a do reszty dodać roztopioną i ostudzoną margarynę oraz 25 dag mąki ziemniaczanej.
Wymieszać i wlać do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką. Piec około 50 minut.
MASA KAWOWA:
Margarynę utrzeć z cukrem dodać kawę oraz 2 filiżanki ubitych jajek, na koniec dolać do masy wódkę. Dobrze wymieszać i rozsmarować na torcie.
Po ostudzeniu tortu przekroić go na 3 części. Jedną warstwę posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, drugą część oraz wierzch i boki posmarować masą kawową.
Wymieszać i wlać do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką. Piec około 50 minut.
MASA KAWOWA:
Margarynę utrzeć z cukrem dodać kawę oraz 2 filiżanki ubitych jajek, na koniec dolać do masy wódkę. Dobrze wymieszać i rozsmarować na torcie.
Po ostudzeniu tortu przekroić go na 3 części. Jedną warstwę posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, drugą część oraz wierzch i boki posmarować masą kawową.